Medicinsk Marijuana och behandling av fibromyalgi

Cannabis får en massa uppmärksamhet som en effektiv behandling av smärta, sömnlöshet, illamående och många fler symptom i samband med detta villkor. Cannabis kan vara framtiden för fibromyalgi behandling?

 

Fibromyalgi är ett tillstånd som kännetecknas av utbredd smärta och en mängd andra försvagande symtom som allvarligt kan påverka patientens förmåga att leva ett normalt liv och kan leda till allvarliga psykiska sjukdomar som depression eller ångest.

 

Det påverkar för närvarande omkring 10 miljoner människor i USA och uppskattningsvis 3-6% av världens befolkning, vilket gör det till en av de vanligaste kroniska smärttillstånd runt.

 

FÖRSTÅELSE FIBROMYALGI
Fibromyalgi är en kronisk sjukdom som kännetecknas av orsakar utbredd muskuloskeletal smärta och trötthet samt problem med sömn, minne och humör.

 

Under lång tid, fick fibromyalgipatienter höra att de symtom som de upplevde var ”allt i huvudet”, seende fanns det inga uppenbara fysiska orsaker till sin smärta. Men, tack vare ny forskning, fibromyalgi erkänns nu som en mycket verklig och potentiellt försvagande tillstånd.

 

Idag finns det ett växande samförstånd bland läkarkåren att fibromyalgi orsakas av en felaktig behandling av smärtsignaler i hjärnan och ryggmärgen, orsakar patienter att uppleva smärtsamma förnimmelser mer intensivt.

 

Vad som orsakar denna felaktiga bearbetning av signaler, men är inte klart. Fibromyalgisymtom kan ibland uppstå efter en fysiskt trauma, kirurgi, infektion eller betydande psykisk stress. Symtom kan också bygga upp gradvis med ingen tydlig trigger.

 

Kvinnor är upp till 6 gånger mer benägna att drabbas av fibromyalgi än hanarna. Men det finns några bevis att fibromyalgi kan vara genetisk. Släktingar till en patient med tillstånd, exempelvis tros vara mer risk att utveckla fibromyalgi själva.

 

Stress är också tros vara en viktig utlösande faktor för utvecklingen av fibromyalgi. Detta beror på att fibromyalgi kan också relateras till andra stressrelaterade tillstånd som kronisk trötthetssyndrom, posttraumatiskt stressyndrom, colon irritabile och mer. Det är även starkt relaterat till depression, även om det exakta förhållandet mellan de 2 villkor är mycket omdebatterad.
Patienter beskriver allmänt fibromyalgi som orsakar djupa huggande smärtor över kroppen. Andra symptom villkoret inkluderar:

 

Invalidiserande trötthet
Sömnlöshet
Muskelkramper, särskilt i benen
Ledvärk
Huvudvärk
Problem med koncentration och minne
Anbud Poäng runt kroppen som, vid beröring, orsaka extrem smärta
Muskelryckningar
Problem att urinera
Illamående
View alice123's Full Portfolio
tags: