Du bör veta om den laser hud resurfacing behandling

Microdermabrasion & Dermabrasion

 

En tredje klass för hud resurfacing behandlingar är sådana som innebär mekanisk exfoliering, där ett instrument används för att ta bort yttre skikten av huden att ta bort synliga hudskador och avslöja mjukare, friskare och yngre hud. Sådana behandlingar inkluderar microdermabrasion och dermabrasion. Medan de har liknande klingande namn, fungerar var och en av dessa behandlingar helt annorlunda.
Microdermabrasion

 

Microdermabrasion är en relativt skonsam metod som kan användas ansikte, hals, händer eller kropp. Under behandling, är området exfolierad med hjälp av ett mycket fin spets instrument eller genom att tillämpa en fin dimma av slitande partiklar. Exfolierad huden är omedelbart dammsugas bort. Till skillnad från vissa andra resurfacing behandlingar, microdermabrasion är säker för alla hudtyper, bär mycket liten risk för biverkningar, och kräver ingen driftstopp.

 

Vad kan förbättra huden microdermabrasion?

 

Minimera fina linjer & rynkor, såsom kråkfötter
Hjälpa hudvårdsprodukter arbeta effektivare
Ljusa upp huden & förbättra tonen
Minska åldersfläckar eller mild akne ärr

 

Microdermabrasion kan utföras i samma sessioner som en skal eller ansiktsbehandling att förbättra resultaten. Medan omedelbara förbättringar märks oftast, utförs microdermabrasion behandlingar ofta i en serie att uppnå optimal förbättringar. Det är också viktigt att skydda det behandlade området från solen som huden blir mer känslig för solskador efter microdermabrasion.
Dermabrasion

 

Dermabrasion är en mer kraftfull mekanisk resurfacing teknik än microdermabrasion. Under behandling använder en plastikkirurg en snabbt roterande instrument eller bladet att just ta bort huden från det behandlade området lager för lager tills önskat djup. Eftersom den når djupare in i hudens yta, dermabrasion kan påverka hudens pigmentering och således rekommenderas inte för alla hudtyper. Typiskt, patienter kommer att en lokal narkos eller lokal anestesi för att säkerställa komfort under och efter ingreppet.

 

Vad kan förbättra huden dermabrasion?

 

Minimera vertikal lip linjer, leende linjer eller andra ansiktsrynkor
Ta bort akne ärr och andra fläckar
Slät hud och balans hy

 

Syftet med dermabrasion är att ta bort tillräckligt lager av hud att ta bort den synliga oro och uppmuntra nya celltillväxt. Området kommer därför anbud och ”raw” efter behandling. Det är viktigt att hålla området väl skyddad från solen och följ din plastikkirurgs instruktioner för att hålla huden fri från infektion.

 

Under vård av en kvalificerad och erfaren plastikkirurg, kan hud resurfacing behandlingar återföra de synliga effekterna av åldrande att dramatiskt förbättra patientens utseende.

 

Tillbaka till toppen
Microneedling

 

Microneedling är en hud resurfacing teknik som använder hudens naturliga vårdande process att minska huden brister, behandla solskador och återställa en jämnare och klarare hy. Istället för att ta bort lager av hud med värme eller kemikalier, skapar microneedling mikroskopiska ”skador” i huden med hjälp av ett instrument som innehåller massor av mycket fina, korta nålar. ”Skador” är inte synliga för blotta ögat, men de utlösa den naturliga helande reaktion, föranledde huden att producera nytt kollagen och elastin och regenerera nya, friska hudceller.
Vilken hud oro kan microneedling behandla?

 

Fina linjer & rynkor
Akne eller kirurgiska ärr
Stor porstorlek
Solen skada, ålder fläckar och hyperpigmentering
Stretch marks
Kärvar & textur problem

 

Eftersom microneedling inte tar bort hudlager med kemikalier eller lasrar, är det vanligtvis säkert för alla hud typer, även mörkare hud. Dessutom microneedling kräver inga driftstopp för de flesta patienter, och kräver inte en efterbehandling ”peeling”-period. Men resultatet kanske inte dramatisk som vad som är möjligt med mer aggressiva behandlingar och flera microneedling behandlingar behövs vanligen för att behandla specifika hudproblem i ett område.

 

Tillbaka till toppen
IPL (intensivt pulserande ljus)

 

Intensivt pulserande ljus eller IPL, är en behandling som liknar laser renovering eftersom det använder ljus för att behandla hudproblem, särskilt problem pigmentering, och föryngra huden. Men i stället för en mycket fokuserad, enda våglängd använder IPL ett brett spektrum av ljus våglängder, levereras i korthet pulser. Detta ljus hjälper huden två sätt. Först, våglängderna i IPL absorbera överdriven pigment i huden (röda och bruna toner) för att återställa en jämnare hy. I mindre grad, IPL stimulerar kollagenproduktionen för att förbättra övergripande hud tonen. IPL är en icke-ablativ behandling (ingen hud avlägsnas under behandling), och vanligtvis kräver lite till ingen driftstopp.
Vad hud oro kan IPL behandling?

 
Solskador
Hyperpigmentering
Åldersfläckar & fräknar
Ådernät
Rodnad & rosacea
Vaskulära lesioner
Textur problem
Fina linjer

 

IPL marknadsförs under många olika namn, inklusive BBL
View alice123's Full Portfolio